voordelig zelf pensioen regelen voor uw medewerkers
voordelig zelf pensioen regelen voor uw medewerkers

Uw pensioen. Gewoon zelf doen.

Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde voor uw medewerkers. Maar… het is voor u een kostbare zaak. Vooral voor kleinere bedrijven, omdat de advieskosten daar zwaar op het budget kunnen drukken. Als u echter uw medewerkers een goed standaardpensioen wilt aanbieden, niet onder een verplicht pensioenfonds of CAO valt en nog geen lopende pensioenregeling heeft, dan kunt u dit ook voordelig zelf in orde maken…

Nu direct uw pensioen zelf regelen

U regelt de Nu PensioenRekening online zónder advies
Via MKB Pensioen Online kunt u zelf een pensioenregeling voor uw medewerkers regelen. U vraagt dit eenvoudig online aan. De pensioenregeling wordt uitgevoerd door Zwitserleven PPI, een goede en betrouwbare pensioenuitvoerder.

Dit product is bedoeld voor bedrijven tot 10 werknemers. Wij bekijken niet of de Zwitserleven Nu PensioenRekening het beste past bij uw bedrijf en we onderzoeken niet of de pensioenregeling past bij uw financiële situatie. Ook weten we niet wat uw doel is. U bent verantwoordelijk en beoordeelt zelf of dit product past in uw situatie. Nu en in de toekomst. Kortom, we adviseren hierbij niet. We bemiddelen op basis van “execution only”. En brengen u dus ook geen advieskosten in rekening. U betaalt eenmalig EUR 500 (dit is inclusief de eenmalige afsluitkosten ter grootte van EUR 345 die Zwitserleven in rekening brengt). Voor het beheer van de pensioenregeling betaalt u EUR 275 per jaar, plus EUR 70 per actieve deelnemer aan MKB Pensioen online. Aan Zwitserleven betaalt u EUR 60 per actieve deelnemer per jaar. Afhankelijk van de afspraken die u hierover met ons maakt over communicatie, wordt een bedrag in rekening gebracht bij aanmelding van nieuwe deelnemers (bekijk vooral ook de pagina pensioencommunicatie en beheer).

Geldt voor uw bedrijf een collectieve arbeidsovereenkomst? Of valt uw bedrijf onder een bedrijfstakpensioenfonds? Neemt u dan contact op met een adviseur. Een adviseur kan u ook helpen als u andere keuzes wilt maken. Bekijk productkaart als u wilt weten wat er voor u mogelijk is.

Stappenplan

 • Bereken uw pensioenkosten per maand. Vul eerst uw gegevens en die van uw werknemers in;
 • check uw ervaring en kennis voordat u de Zwitserleven Nu PensioenRekening online aanvraagt. Voor uw aanvraag hebben we extra gegevens van u en uw werknemers nodig;
 • u ontvang van ons de bevestiging samenwerking en de uitvoeringsovereenkomst en ondertekent deze;
 • de pensioenregeling wordt gestart.

Kenmerken in het kort

 • Er is geen contractduur. De opzegtermijn is twee maanden.
 • De beschikbare premie belegt uw werknemer op een eigen beleggingsrekening tot hij of zij met pensioen gaat.
 • De beleggingswaarde is bestemd voor pensioen. Uw werknemer kan dit geld nooit vrij opnemen en besteden.
 • De hoogte van de premie hangt af van de leeftijd van uw werknemer. De premie per leeftijd stijgt volgens een staffel.
 • Bij overlijden is de beleggingswaarde bestemd voor partnerpensioen. De partner kan dit geld nooit vrij opnemen.
 • Er is een eenmalig bedrag van 4 maal het jaarsalaris verzekerd als uw werknemer overlijdt. De partner kan dit geld vrij besteden.
 • De administratiekosten van Zwitserleven zijn € 5 per deelnemer per maand.
 • Werknemers betalen de kosten van de beleggingen.

Lees meer over de productkenmerken bij de meestgestelde vragen onderaan deze pagina, of ga naar de pagina de standaard pensioenregeling.

Lees vooral ook de productkaart die voor deze pensioenregeling is opgesteld door Zwitserleven!

Nu direct uw pensioen zelf regelen

 

Meestgestelde vragen Nu PensioenRekening.

Waarom kan ik niet meer dan 10 werknemers invoeren?
De Nu PensioenRekening bieden wij online aan voor bedrijven met maximaal 10 werknemers. Werken er bij uw bedrijf meer dan 10 werknemers? Dan is het verstandig om een adviseur in de hand te nemen.

De pensioenregeling van mijn bedrijf valt onder een BPF. Kan Zwitserleven het pensioen voor mijn bedrijf regelen?
Dit kan alleen een adviseur voor u uitzoeken. Zo moet het BPF bijvoorbeeld eerst toestemming geven als u het pensioen door Zwitserleven wilt laten regelen. Daarom is het niet mogelijk om de Nu PensioenRekening zonder advies online te sluiten.

Voor mijn bedrijf geldt een cao. Kan ik dan online een Nu PensioenRekening voor mijn werknemers sluiten?
Als u een cao heeft, is het niet mogelijk om de Nu PensioenRekening online te sluiten. Een adviseur kan voor u uitzoeken of de Nu PensioenRekening binnen uw cao past. Daarom is het niet mogelijk om de Nu PensioenRekening zonder advies online te sluiten.

Waarom moeten alle werknemers meedoen als ik de Nu PensioenRekening voor mijn werknemers regel?
Als u een pensioentoezegging doet, dan geldt dit als arbeidsvoorwaarde voor al uw werknemers. Het is niet mogelijk om voor één of meer van uw werknemers een uitzondering te maken. Ook als u met één van uw werknemers iets anders wilt afspreken, houden zij toch gelijke rechten op pensioen. En brengt het voor u extra verplichtingen met zich mee om deze gelijke rechten te borgen. Een adviseur kan voor u uitzoeken of er werknemers zijn die niet onder dezelfde arbeidsvoorwaarde vallen. Het is daarom niet mogelijk om de Nu PensioenRekening zonder advies online te sluiten. Ook kan een werknemer zelf geen afstand doen van pensioenopbouw in de regeling.

Wat kunt u van ons verwachten als u een Nu PensioenRekening aanvraagt?
Binnen twee werkdagen nemen we contact met u op. We nemen uw aanvraag telefonisch met u door. U kunt dan nog vragen stellen, maar we geven geen advies. Zodra wij met u de overeenkomst hebben geregeld, openen we voor uw medewerkers een Nu PensioenRekening. Hierover krijgen uw werknemers persoonlijk bericht van ons.