voordelig zelf pensioen regelen voor uw medewerkers
voordelig zelf pensioen regelen voor uw medewerkers

Pensioen communicatie en beheer

Als uw pensioenregeling eenmaal geregeld is, is daarmee de kous niet af. Het is belangrijk om de deelname aan de pensioenregeling goed met de medewerkers te bespreken. Het gaat om flinke bedragen, en dan is het goed dat zowel u als uw medewerkers precies weten wat er is afgesproken over deze belangrijke arbeidsvoorwaarde.

Verder zullen er doorlopend zaken, die van belang zijn voor de pensioenregeling, veranderen. Denk maar aan het salaris van uw medewerkers, hun privésituatie (partner, kinderen, verhuizing etc.) maar ook aan de fiscale regels voor pensioen. Daarom is het nodig om ook afspraken te maken over beheer van de regeling.

De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het serviceniveau dat u van ons verlangt. Maar als voorbeeld voor een bedrijf met vijf werknemers geldt de volgende indicatie.

beheersvergoeding per jaar
€ 625

aanmelding, schriftelijke informatie en individueel gesprek
€ 280 (zonder gesprek € 140)

Naast deze kosten betaalt u uw pensioenuitvoerder nog een vergoeding van EUR 5 per medewerker per maand.

We begrijpen uw situatie, maar ook die van uw medewerkers. Pensioencommunicatie is maatwerk. Wellicht wilt u af en toe een presentatie voor uw medewerkers? Wilt u dat we uw medewerkers individueel informatie geven als belangrijke “life events” plaatsvinden (huwelijk, kinderen, scheiding, pensioneren etc.)? Een jaarlijkse review van de pensioenaanspraken? Dat kunnen we allemaal voor u verzorgen. Neem daarvoor vooral contact met ons op!

Nu direct uw pensioen zelf regelen